Treceți la conținutul principal

De ce se inchid stagiunile vara?


Vara e un anotimp in care spiritual nu se ia vacanta. 

Contrar lucrurilor pe care le-au înţeles unii, hrana spiritului nu o constituie îngheţata pe băţ sau mersul la padure; nu e "ceva" sinonim cu mizeria pe care o lăsăm în urmă şi nu seamănă cu etalarea frustrărilor adunate în timp.

În fine. Mă gândeam că ar fi bine şi frumos să existe de pildă măcar în oraşele turistice, importante, stagiuni teatrale de vară. Zilele trecute sunam la Tulcea pentru ceva informaţii despre proaspătul teatru “Jean Bart” şi cei “abilitaţi” îmi spuneau că actorii fug de rup pământul în vacanţa de trei luni. De la Constanţa aflu că la Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” lumea e în şomaj tehnic pentru o perioadă de timp nedefinită. (Nu ştiam că şi în cultură există şomaj tehnic, dar iată că totul e posibil.) În Constanţa mai vin încă străini (puţini ce-i drept) obişnuiţi să meargă la teatru, la operă în aer liber, s.a.m.d.. Aşa e la ei chiar şi vara! Dar noi - uite - nu putem livra... Şi din păcate, cam aşa stă treaba prin toată ţara.

Avem însă o oază de fericire pentru voi! În Parcul Colţea din capitală, din mai până în octombrie, se întâmplă uneori să găsiţi concerte de muzică clasică în aer liber. Tot în timpul ăsta, şi la fel de rar, prin Herăstrău mai sunt spectacole de teatru. Dar trebuie să căutaţi cu grijă că...e vară.

Comentarii

  1. Anonim1:34 p.m.

    sunt tanar actor si vreau sa muncesc!vreau sa si castig!imi ofer serviciile !nu conteaza ca e vara!chiar vreau sa muncesc vara!

    RăspundețiȘtergere
  2. dar care tanar nu vrea sa munceasca indiferent de anotimp? mai ales un om care face ce-i place, ceea ce e un privilegiu!!!!

    oana

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim4:28 a.m.

    bine, dar cu pataikin ce s-a intamplat? a murit de inima albastra? vreau sa stiu deznodamantul...
    laura

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim9:13 p.m.

    poate cineva sa ma ajute? unde o pot gasi pe dna coregraf Victoria Bucun? adresa de contact?

    multumesc anticipat, Alina Oprea

    RăspundețiȘtergere
  5. Laura,
    povestea continua. Tocmai lansam o pagina doar pentru Nikolai si Totolina.
    _____________________

    Alina,
    pe Victoria Bucun o poti gasi de regula la Botosani (Teatrul Mihai Eminescu). Iti sugeram sa cauti in lista de artisti a site-lui teatrului din Botosani. Un short-cut spre acel site gasesti si pe pagina Descopera de la Teatru Acum.
    ______________________

    Salut Vlad,

    Spun sincer ca ma bucura acest "mesaj de tip spam" :). Si imi surade ideea propusa mai sus cu atat mai mult cu cat eu aveam de gand sa imi indrept pasii spre un radio. Imbratisez cu drag aceasta posibila viitoare colaborare.
    Multumesc pentru invitatie si voi reveni cu un e-mail.

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim1:52 a.m.

    multumesc, voi cauta contactul Victoriei Bucun pe echipa Teatrului din Botosani, dar stiu ca am mai cautat-o si nu era specificata.Mai sap!!!

    Alina

    RăspundețiȘtergere
  7. Alina,
    cred ca aici poti lasa un mesaj pt victoria bucun si astfel sa luati legatura : http://www.teatrulmihaieminescu.com/victoria-bucun.html

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Cele mai citite articole

monolog

Ar fi putut fi o zi perfect ă...  Cu scări rulante care funcţionează şi rozmarin agăţat la poartă;  cu oameni mai puţin grăbiţi şi căsuţe oferite moacă de primar. Dar nu a fost să fie. Ce să-i faci? Timpul ne limitează şi chiar dacă acea zi va veni cândva, sunt şanse ca nici măcar tu să nu o prinzi. Nu vreau să par pesimist, dar vezi şi tu...progresul ne omoară. Trebuie să trăim vieţile astea mici...  Acum să nu te gândeşti că nu sunt deschis la nou! Nici vorbă! Ba de fapt sunt chiar la curent cu tot ce se întâmplă. Aşa ar trebui să fii şi tu! Cum s-ar spune, să fii la curent cu tot ce mişcă. Dar mă rog, să lăsăm toate astea. Din alt motiv te-am chemat.  Vis-a-vis, la teatru, se repetă o piesă nouă. Mergi te rog la Marcel, la portar... Îl ştii doar! Nu? Aşa. Mergi la Marcel şi află cum se numeşte piesa şi când o să fie premiera.  Ne-am înţeles? Bun. Stai, nu pleca! După ce-ai aflat, te duci la casa de bilete şi întrebi căt costă două locuri în primul rând. Vezi, fii atent! Cu

admiterea la unatc din experienţa unui respins

E greu. Greu de tot.  Nu din cauza probelor. Pentru ce înseamnă regia de teatru, admiterea asta e de fapt floare la ureche. Ai 17 piese de citit, unele de ştiut ca pe Tatăl nostru şi altele doar de avut habar. Ai trei probe: oral, scris, practic. Voi face referire doar la prima probă unde trebuie să prezinţi trei poveşti (după o poză, un anunţ şi pe baza unor date din textele din categoria “tatăl nostru”). Nimic mai simplu... E greu. Greu de tot, pentru că te arunci într-o luptă în care adversarii nu sunt nici mai buni, nici mai slabi. Un meci de fotbal, un război sau un joc de strategie îţi oferă tot timpul doi adversari în care unul e mai bun decât altul, între care concurenţa există iar victoria e stabilită după nişte criterii. Golurile sunt goluri, teritoriile sunt teritorii iar vieţile şi punctele rămase sunt dovada învingătorului. Aici nu e concurenţă. E o luptă în care de fapt nu se întâmplă nimic. Problema devine, deci, a ta. Întrebările frecvente înainte de a int

dialog închipuit

Actorul : Trebuie să ne împăcăm!   Rolul : Nu, nu trebuie! Actorul : E adevărat că am stat departe o vară întreagă, dar gata! Acum sunt aici!   Rolul : Nici nu mă gândesc!   Actorul : Te rog... Vom aştepta împreună, pe un taburet, în culise la Bulandra şi când lumina e perfect rotundă, ieşim în faţă şi zâmbim. Ce spui?   Rolul : Spun că eşti un dobitoc! Trei luni de zile-ai fost plecat! Nici măcar o scrisoare, un gând! Te-ai distrat la mare şi-ai băut ca un porc!   Actorul : Nu-i adevărat. Am petrecut un sejur cu familia. La Covasna! Şi-n Sibiu la mama soacră! (Trebuia să o vizitez!) Auzi, nu fii ingrat!   Rolul : Aha! Tot eu sunt ăla mizerabil! Păi atunci n-ai decât să fii tu în situaţie şi gata! Nu-ţi trebuie nici un rol!   Actorul : N-am vrut să spun asta...   Rolul : Hai că mă faci să râd! Păi n-am vorbit cu Treplev cât-ai fost plecat?! Mi-a spus că nici măcar nu l-ai băgat în seamă stagiunea trecută!   Actorul : Nu-i adevărat! Ne-am certat de la po